25 oct. 2017

Ziua Armatei-25 Octombrie la Deva!

Ziua Armatei României  a fost marcată miercuri prin ceremonii militare și religioase, depuneri de coroane la mormintele și monumentele dedicate eroilor, precum și prin manifestări culturale tematice.

Cu această ocazie,  a fost  arborat Drapelul național la sediile instituțiilor militare, a fost ridicat Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și au fost organizate ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară, în teatrele de operații și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării, potrivit Ministerului Apărării Naționale.
Autoritățile publice  au participat la  ceremonia publică dedicată sărbătoririi „Zilei Armatei României” care s-a desfăşurat în Deva, la Cimitirul Eroilor din Str. Călugăreni,începând cu ora 0945.
Programul manifestărilor a  cuprins: salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului naţional al României, oficierea serviciului religios, rostirea de alocuţiuni privind semnificația zilei de 25 Octombrie, depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, precum şi defilarea Gărzii de Onoare.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ziua veteranilor de război la Deva

In data de 18 aprilie, la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, militari   activi, rezerviști,   cetățeni ai   județului Hunedoara,...