Powered By Blogger

21 apr. 2019

Ziua veteranilor de război la Deva


In data de 18 aprilie, la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, militari  activi, rezerviști,  cetățeni ai  județului Hunedoara, împreună cu autorități județene și alți oameni de suflet  am sărbătorit Ziua Veteranilor de Război.
Guvernul a hotărât, prin HG nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, ca Ziua Veteranilor de Război să fie marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

I-am omagiat pe cei pentru care apărarea ţării noastre a fost și este crezul suprem, dar și pe cei care nu mai sunt alături de noi, pe cei care și-au dat viața pentru a apăra valorile naționale, libertatea națiunii române și care au construit pentru generațiile de astăzi, o Românie puternică.

Au fost  acordate diplome de excelență și un premiu simbolic unui număr de 11 veterani de război din municipiul Deva, care au luptat pe front sau care au îngrijit răniții în spitalele de campanie, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, pentru curajul și devotamentul față de țară.

Veteranii de război, văduvele de veteran au primit diplome de excelență  pentru 11 veterani de război din municipiul Deva, care au luptat pe front sau care au îngrijit răniții în spitalele de campanie, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, pentru curajul și devotamentul față de țară, cât și altor cinci veterani de război din alte localități ale județului Hunedoara: Orăștie, Brad și Bretea Română, care sunt membri ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Județului Hunedoara.

O diplomă de excelență i-a fost oferită de municipalitate și președintelui Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Județului Hunedoara, colonel în rezervă Nicolai Lozneanu, pentru întreaga lui activitate desfășurată în recunoașterea meritelor veteranilor de război pe care îi reprezintă cu cinste și pentru buna colaborare pe care eu și Primăria Municipiului Deva o avem cu dânsul.

Prin faptele lor de arme, au scris istoria României! 
Veteranii, văduvele de veteran de război  au tot respectul și prețuirea noastră!

Galerie foto
Click pe poză  pentru mărire















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Momente istorice: Pasul Vâlcan 2023

  Pasul Vâlcan. Prin pas trec două drumuri istorice: Drumul lui Traian – construit de armatele romane și, care unea în urmă cu două milenii ...